Az olyan finomságokról, mint a krumplisaláta, akkor sem kell lemondanunk, ha a tavaszi diétánk alapszabályának a kevesebb szénhidrát elvet határoztuk meg. Na jó, krumpli pont nem került ebbe a salátába, de a csel fel sem fog tűnni, hiszen karfiollal is éppolyan finom köretet készíthetünk – csak épp kevesebb szénhidráttal!
“Krumplisaláta” karfiolból
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- só, bors
- 3 ek. olívaolaj
- fél csésze görög joghurt
- 1 ek. dijoni mustár
- 1 ek. méz
- 2 ek. kapor
- 1 gerezd fokhagyma
- fél citrom leve
- fél lilahagyma
- 3 szár zeller
- 3 főtt tojás
Elkészítés:
- 200 fokra melegítsd elő a sütőt.
- A karfiolt aprítsd fel, majd sózva, borsozva és meglocsolva 2 evőkanálnyi olajjal tedd be 25 percre a sütőbe.
- A hagymát, a kaprot, a fokhagymát és a zellert aprítsd fel. A tojásokat vágd nagyobb darabokra.
- A joghurtot, a mustárt, a mézet, a zöldségeket, a fűszereket és a citromlevet keverd össze egy nagy tálban egy evőkanál olívaolajjal.
- Ha megsült a karfiol, hagyd kihűlni, és csak ezután keverd a salátába. Sózd, borsozd ízlés szerint, és tálald friss kaporral! Jó étvágyat!