nlc.hu
Gasztro
Fanta-szelet, amivel nem tévedhetsz!

Fanta-szelet, amivel nem tévedhetsz!

Egy olyan süti, amiről nem nagyon készítünk posztot az Instán, mégis bármikor dobjuk be, délutáni családi ejtőzésen vagy ovis mulatságon, az utolsó kockáig elfogy. Egyed vagy igyad, ha szereted a sárga üdítőitalt, a Fanta-szeletet neked találták ki.

Csokis, habos és narancsos, ezt mind egyszerre tudja a Fanta szelet, amit nem is annyira a nagyi, inkább anyukánk készített minden szombaton, hogy a kedvünkben járjon. Azóta ott szerepel a kedvenc retró sütijeink között a Fanta-szelet, hiszen annyira édes és egyben friss, hogy lehetetlen neki ellenállni. A legkisebbek pedig egyenesen rajonganak a Fanta-szelet üdítős-pudingos, sárga rétegéért. Hiába, mi, magyarok vagyunk csak képesek arra, hogy a Fanta-szelethez hasonlóan, extrém hozzávalókból készítsünk süteményt, ami aztán évtizedeken át töretlenül nagy sikerű marad.

A Fanta-szelet titka

A Fanta-szelet sikere a narancsos ízében rejlik egyfelől, másfelől az állagában, hiszen ahhoz, hogy a Fanta-szelet tökéletesen nézzen ki, a narancsüdítős réteget megfelelően pudingosra kell főzni, hagyni kell rá bőven időt, hogy megszilárduljon, és így nem érhet bennünket kellemetlen meglepetés.

A Fanta-szelet hozzávalói:

Csokoládés tészta:

  • 3 ek liszt
  • 3 ek cukor
  • 3 db tojás
  • 1 ek kakaópor
  • 1 tk sütőpor
  • csipet só

Túrós krém:

  • 10 dkg vaj
  • 30 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja

Fantás réteg:

  • 4 dl Fanta vagy Mirinda üdítőital
  • 4 dkg vaníliás pudingpor
  • 3 ek porcukor
Fanta szelet, amivel nem tévedhetsz!

A Fanta-szelet elkészítése:

  • A tojásokat kikeverjük a cukorral, egészen fehéredésig.
  • A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral és a kakaóporral, majd a cukros tojáshoz adjuk.
  • Összeforgatjuk csomómentesre, és egy sütőpapírral kibélelt 20×20 cm-es formába öntjük.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
  • Közben a vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az összetört túrót és az alaposan megmosott citrom reszelt héját.
  • Ha a tészta megsült és kihűlt, rásimítjuk a túrós krémet.
  • A pudingport csomómentesre keverjük pár evőkanál üdítőitallal, hozzáadjuk a cukrot, és a Fanta maradékával együtt felforraljuk, amíg sűrű krémet nem kapunk.
  • Még melegen ráöntjük a túrós rétegre, és pár órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top