Ha a smoothie-dba már szemrebbenés nélkül kevered a spenótleveleket, nem jelent majd nagy megrázkódtatást a palacsinta tésztájához is hozzáadni párat! Mi mindenképpen arra buzdítunk, hogy ne sajnáld a spentótot a palacsintából, hiszen így még egészségesebbé teheted a reggelid: a spenót ugyanis rostot, vasat, kalciumot, A- és K-vitamint ad hozzá. Az íze miatt pedig egyáltalán nem kell aggódnod: ez az áfonyás-banános-spenótos palacsinta például egyenesen mennyei!
Áfonyás-banános-spenótos palacsinta
Hozzávalók:
- 1 csésze friss spenót
- 1 banán
- fél csésze áfonya
- 1 csésze szója- vagy más növényi tej
- 1 ek juharszirup
- 1 tojás
- 1 és 1/4 csésze teljes kiőrlésű liszt
- 2 tk sütőpor
- fél tk só
- fél tk fahéj
A banánöntethez:
- 1 banán
- 170 g vanílás görög joghurt (vagy natúr görög joghurt és vaníliakivonat)
- 1/8 csésze növényi tej
Elkészítés:
- A spenótot, a banánt, az áfonyát, a tejet és a juharszirupot keverd össze turmixgépben. Öntsd át egy nagy tálba és üsd bele a tojást. Keverd össze alaposan.
- A lisztet, a sót, a fahéjat és a sütőport keverd össze, majd add a folyékony mixhez. Keverd össze az egészet, majd tedd félre.
- Egy vékonyan kivajazott serpenyőt hevíts fel, és amíg melegszik, készítsd el az öntetet: a pürésre nyomkodott banánhoz keverd hozzá a joghurtot és a tejet, egészen sima állagúra.
- Kezdd el kisütni a palacsintákat: nagyjából egy-másfél percig süljön mindkét oldaluk. 12 darab lesz belőle.
- Egy adaghoz tégy 3 palacsintát egy tányérra, és locsold meg a banánszósz negyedével. Jó étvágyat!