A kókuszkocka receptjét anyáinktól, nagyanyáinktól örököljük meg, hogy aztán a kókuszkocka a mi gyerekeink kedvence is legyen. A puha, mézes piskóta és a csokoládé szinte önmagában is garancia a sikerre. Felejtsük el a menzáról ismert és rettegett, kakaós löttyel leöntött fojtós piskótákat!
Házi kókuszkocka forever!
Örök kedvenc a kókuszkocka, soha nem tudjuk megunni, ennek pedig legfőbb feltétele: a jó minőségű alapanyag és hogy szívvel készítsük, ahogy nagyi is sütötte a kókuszkockát. Az alap lehet sima piskóta, de a legjobb ha mézes tésztával készítjük, ahogy anno. Persze a diétázók, ételallergiások sem kell, hogy lemondjanak erről a retro desszertről, mert a mindenmentes kókuszkocka receptje már bárki számára elérhető.
A kókuszkocka hozzávalói:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 2 dl tej
- 3 ek olvasztott méz
- 2 tojás
- 1 cs sütőpor
- 2 cs vaníliás cukor
Csokimázhoz:
- 20 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 1 dl tej
- 3 ek kakaópor
Kókuszreszelék a beforgatáshoz
A kókuszkocka elkészítése:
- A tésztához a vajat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.
- Hozzáadjuk a tojásokat és az olvasztott mézet.
- Beleöntjük a tejet és kanalanként a sütőporral elkevert lisztet is.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztamasszát és közepes hőmérsékleten 35-40 percig sütjük.
- A mázhoz felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a kakaóport és a tejet. Pár percig, folyamatos kevergetés mellett összeforraljuk.
- Mikor a tészta elkészült és már teljesen kihűlt, felkockázzuk és a kakaós mázba mártjuk, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.