Pihe-puha mákos pillangó
“Rövid leszek: ez egy álom! A töltelékét leginkább a mákos bejgliéhez tudnám hasonlítani, a tésztáját pedig egy pihe-puha lekváros buktához. Isteni finom lett a végeredmény.
Ráérős hétvégéken reggelinek, tízórainak tejjel, kakaóval egyszerűen tökéletes. Netán hogyha még hétfőre is maradna, suliba, munkahelyre tízórainak szuper. Ismétlem: ha maradna..”
Hozzávalók 14 darabhoz:
- 250 g liszt
- 30 g porcukor
- 150 ml tej
- 15 g friss élesztő
- 2 teáskanál kristálycukor
- 1 ek liszt
- 1 csipet só
- 40 g olvasztott vaj
- 1 egész tojás (felütöm, kicsit felverem és félreteszek egy keveset a végére a lekenéshez!)
A mákos töltelékhez:
- 150 g darált mák
- 100 g kristálycukor
- 150 ml víz
- 1 citrom + 1 narancs reszelt héja
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 marék mazsola
A recept Levendula lány blogján folytatódik.
Kívül-belül sajtos kifli
“Ropogós, rozsos csavart kifli szezámmaggal
Nemrég tettem már közzé egy csavart kifli receptet, azt nem kellett keleszteni, csak gyorsan meggyúrni, kinyújtani, tekerni és mehetett is a sütőbe.
Ez a mostani egy kicsit fantáziadúsabb, több összetevő van benne és kicsit tovább tart az elkészítése, de megéri.”
Hozzávalók:
- 15 dkg tk. rozsliszt
- 30 dkg sima liszt + nyújtáshoz
- 4 ek szezámmag
- 10 dkg reszelt (cheddar) sajt
- 2 dl tej
- 1 dl víz
- 1 mk cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 5 dkg vaj
- 2 tk só
- 1 tojás fehérje
A recept Tetovált lány blogján folytatódik.