Gombás-spenótos rakott palacsinta
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg csiperke
- 15 dkg leveles spenót
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
- olaj
A besamelhez:
- 3 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- 4 dl tej
A palacsintához:
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 dl tej
- csipet só
- szódavíz
A töltelékhez olajon dinszteljük az apróra kockázott vöröshagymát. Adjuk hozzá az apróra kockázott gombát, az aprított fokhagymát, főzzük puhára a gombát, sózzuk, borsozzuk, ha kész a gomba, adjuk hozzá az enyhén összevágott spenótot, 1 perc alatt fonnyasszuk meg. Készítsünk besamelt: Az olvasztott vajon futtassuk meg a lisztet, majd fokozatosan öntsük fel a tejjel, főzzük sűrűre a mártást. Sózzuk, borsozzuk. A lisztből, tojásból, tejből, csipet sóból és szódavízből hagyományos módon készítsünk sós palacsintát, olajjal kikent serpenyőben süssünk ki 12 vastagabb darabot. Tűzálló tálat kenjünk ki olajjal, helyezzünk rá egy réteg palacsintát (vágjuk a tepsi méretére), kenjük meg besamellel, szedjünk rá gombás ragut. Folytassuk a rétegek készítését, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére palacsintát és besamelt tegyünk. 220 ˚C-os sütőben 25 perc alatt süssük össze.