Húsvéti receptek, a svéd hagyományok jegyében

nlc | 2017. Március 26.
Ahogy a legtöbb ünnep, Svédországban a húsvét is a közös étkezésről, a családról és a barátokról szól. Az alábbi receptek egy kis skandináv hangulatot adhatnak az ünnepi asztalnak.

Fűszeres tojás füstölt lazaccal

Elkészítési idő: 20 perc
Ár: 1500 Ft

Hozzávalók 5 személyre:

Elkészítés lépésről lépésre:

Dekorálj étellel!

Sokszor maguk az ételek is felérnek egy pazar asztaldísszel. Kombináljuk a teríték színeit a tálalandó ételekével! A zöld, a kék vagy a fehér hidegebb árnyalatai jól illeszkednek az évszak üdeségéhez.

Csirkés húsgolyónyárs citromos uborkával, kaporral és északi fűszerekkel

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók (5 személyre, 15 nyárs):

Elkészítés lépésről lépésre:

Csempészd be a természetet az étkezőbe!

Vízzel teli befőttesüvegbe tehetünk zöld leveleket, virágszirmokat, melyek megragadó dekorációként díszítik az asztalt, a vízbe áztatott, majd a hűtőben pihentetett mentalevelekkel, szeletelt uborkával pedig a felszolgálni kívánt frissítőkbe csempészhetünk egy kis pikantériát.

 

 

Exit mobile version