Így készül a medvehagymás gnocchi – recept

nlc | 2017. Március 28.
Amikor már azt hiszed, hogy a medvehagyma minden variációját elkészítetted, vagy legalábbis hallottál róla, nagyon meg fogsz lepődni, mert még mindig tudunk újat mutatni. Ezúttal egy viccesen zöld színű, laktató krumplis nudlit: a medvehagymás gnocchit.

Gyűjtsük tavasszal a medvehagymát, amíg van, hiszen itt pont ugyanaz történik, mint a spárgánál vagy az epernél: van egy-másfél hónap, jó esetben kettő, mikor frissen terem, és ilyenkor akár naponta is készíthetjük. Ezért is szuper, hogy a medvehagymából ilyen sokféle étel készíthető.
Nem csak a gyerekes családoknál nagy sláger a medvehagymás pogácsa, bárkinek jól jön egy ilyen szuper egészséges rágcsa túrázáshoz, vendégvárónak, vagy csak úgy uzsonnára.

A legtisztább méz medvehagymából

Akár egy egész menüsort is összeállíthatunk medvehagyma felhasználásával, mégsem lesz unalmas az aznapi ebédünk. A medvehagyma-krémleves után jöhet egy igazán kiadós, medvehagymás szűzpecsenye vajas tésztában. És ha ez még mindig nem volna elég, készítsünk desszertet medvehagymaméz segítségével. Az egyik legtisztább fajtaméz a medvehagyma virágairól származik, hiszen ilyen kora tavasszal, a Bükkben, ahol nagy kiterjedésű, egybefüggő medvehagymarét van, más növény még nem virágzik. Ráadásul az erdő mélyén növekvő medvehagyma garantáltan bio is.

Medvehagymás gnocchi hozzávalói:

Medvehagymás gnocchi elkészítése:

Exit mobile version