2016-ban hódítottak az ételhibridek, hiába tartotta a világ gasztronómiához konyító fele borzasztóan rossz ötletnek az egészet. A tavalyi év végén titokban kicsit mind bíztunk benne, hogy magunk mögött hagyhatjuk a különböző ételeket házasítgató trendet, de úgy tűnilk, 2017 első kajahibride máris beköszönt – itt van a spagettifánk.
A meglehetősen bizarrnak tűnő ételkreáció egy brooklyn-i kajaexpón debütál áprilisban, és állítólag egy olaszos hagyományt éltet, bár erről szívesen meghallgatnánk az olaszok véleményét is. A fánk formába öntött tészták egyébként a hagyományos ízeket (carbonara, paradicsomos-bazsalikomos) öltöztetik új köntösbe, és így teszik rögtön street food kompatibilissé a klasszikus tésztaételeket.
A spagettifánkokat egyébként szobahőmérsékleten vagy enyhén megmelegítve kell fogyasztani – ha tényleg fogyasztani akarnánk, persze.