Hogyan lehet a répából bacon? A titok az egyszerre füstös, karamelles, sós, sűrű pác, ami a bacon szalonnás ízét és állagát idézi. Annyira finom és olyan szupergyors, hogy nem csak vegáknak ajánljuk!
Hozzávalók:
- 1 nagy répa
- 1 evőkanál tahini
- 1 evőkanál repceolaj
- 1 evőkanál juharszirup
- 1 és 1/2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál folyékony füst
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra!
2. Egy hámozó segítségével szeljünk széles, hártyavékony szeleteket a répából!
3. Egy közepes tálban keverjük össze a pác alapanyagait és jó alaposan forgassuk bele a répaszeleteket! Hagyjuk a zöldséget 30 percig állni, hogy mindenhol jól átjárja a szósz!
4. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és helyezzük el rajta a répaszeleteket! 15-20 perc alatt süssük ropogósra a répákat!