Nincs ötleted a húsvéti desszertre? Akkor vesd be a franciák kedvenc citromtortáját, a tarte au citront! Nem lesz hozzá szükséged másra, mint egy jól bevált omlós tésztára, és egy friss, citromos krémre, aminek pillanatok alatt elsajátíthatod az elkészítését. Íme:
Francia citromtorta
Hozzávalók:
- 4 tojássárgája
- 4 egész tojás
- 100 g cukor
- 200 ml frissen facsart citromlé
- 2 citrom lereszelt héja
- 150 g vaj
- előre elkészített omlós/linzer tészta (itt találsz hozzá receptet)
Elkészítés:
- 180 fokra melegítsd elő a sütőt.
- A tojásokat, a cukrot, a citromlevet és a citromhéjat keverd alaposan össze kézi habverővel. Ezután add hozzá a felkockázott, szobahőmérsékletű vajat, és dolgozd össze a keveréket sűrű, krémes állagúra.
- A krémet öntsd egy már megsütött omlós tésztalapra, majd 6 percre tedd be a sütőbe.
- Tálald porcukorral megszórva, friss gyümölcsökkel. Jó étvágyat!