Chiapuding, a tökéletes reggeli
Ennek a chiapudingnak az állaga egészen elképesztő, ugyanis a magok zselésre szívják magukat. Szinte elolvad az emberek szájában! Ennek az ételnek magas az omega-3-, omega-6- és omega-9-zsírsav- és antioxidáns-tartalma. De kalcium, foszfor, kálium, nátrium, cink, réz, mangán is található ebben a pici semmiségben.
A szakértők szerint ennek az ételnek szinte semmi kalóriatartalma nincs! 1 evőkanál chimagban durván 46 kalória található, plusz a tej, amiben megdagad. Rostban és fehérjében is gazdag. Napi fogyasztási javaslat 4 evőkanál, de hát ez eszméletlenül sok.
Mi 1 evőkanállal ettünk belőle fejenként! Arról nem is beszélve, hogy 125 g került 600 forintba, de ismerve a jótékony hatásait, a magas ártól el lehet tekinteni. Olvastam, hogy az aztékoknál fizetőeszköznek számított, annyira értékes volt, ennek tükrében örülök, hogy egyáltalán kipróbálhattam.
A recept Levendula lány blogján olvasható.
Epres chiapuding a tavasz legszuperebb uzsonnája
Az egyik legízletesebb hazai gyümölcsünk, az eper verhetetlen párost alkot a szuperélelmiszer kategóriába sorolt, magas rosttartalmú chiamaggal. 160 grammos diétát követőknek és tejérzékenyeknek is kiváló választás az epres chiapuding kókusztejből.
A recept a 160 gramm blogon olvasható.
Olvass még a chiamagról!
- Citromos chiamagos muffinok
- Így készül a kókuszos chiapuding