Gasztro

Isteni tejmentes sütőtökfondü

A hagyományos sajtfondü helyett készíts el egy könnyedebb, egészségesebb változatot: isteni mártogatós sütőtökből!

Kevés jobb dolog van egy forró, nyúlós sajtfondünél, de ha kicsit könnyedebb, kevésbé zsíros verzióra vágynánk, tökéletes lehet ez a sütőtökös változat. A sütőtökből krémes, ízletes mártogatós készülhet, ami tökéletesen passzol a többi zöldséghez – ráadásul ha csak kókusztejet használunk hozzá, még laktózmentes is lehet a fogás!

Isteni tejmentes sütőtök-fondü 

Hozzávalók:

  • 1 közepes sütőtök félbevágva, kimagozva
  • 1 édes hagyma meghámozva, felnegyedelve
  • 1 fej fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • só és bors
  • egy konzerv kókusztej
  • 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1 csipet Cayenne-bors
  • zöldségek (például brokkoli, répa, zeller, kelbimbó, kiflikrumpli) és bagett a mártogatáshoz

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra! Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük bele a sütőtököt és dobáljuk mellé a hagymát és a fokhagymákat! Locsoljuk meg őket olívaolajjal, ízesítsük sóval és borssal, majd 25-30 perc alatt süssük puhára a tököt!

2. Ha a tök kicsit kihűlt, egy kanállal szedjük ki a húsát egy turmixgépbe, adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymákat is, majd pürésítsük össze! Kókusztejjel lazítsuk a keveréket, szerecsendióval és Cayenne-borssal ízesítsük!

 

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top