Ebben a krémes, sütés nélküli pitében a citrom és a joghurt üde párosa tökéletesen visszaadja a tavasz frissességét. Ha egyszerűen elkészíthető, könnyű desszertet keresel húsvétra, próbáld ki te is!
Sütés nélküli citromos-joghurtos szeletek
Hozzávalók:
20-24 szelethez
Az alaphoz:
- 3 csésze Graham-kekszmorzsa (kb. 1 csomagnyi keksz)
- fél csésze kristálycukor
- 1/4 tk. só
- 14 ek. olvadt vaj
A krémhez:
- 2 csomag zselatin
- 3/4 csésze kristálycukor
- 3-4 citrom frissen facsart leve
- 1 csésze víz
- 3 csésze zsíros görög joghurt
- 220 g tejszínhab
- 3 ek. frissen reszelt citromhéj, és még egy kicsi a díszítéshez
Elkészítés:
- A kekszes alaphoz: Morzsold össze a kekszet (használhatsz aprítógépet is), majd keverd össze a cukorral, a sóval és a vajjal. Az alapot öntsd egy 33×45 centis tepsibe, és egyengesd el az alján. Min. 1 órát pihentesd hűtőben.
- A krémhez: keverd össze a zselatint és a cukrot.
- Forrald fel a vizet és a citromlevet, majd öntsd a forró citromos vizet a cukros zselatinra! Kevergesd addig, amíg a cukor teljesen fel nem olvad benne, majd 30 percet hagyd hűlni.
- Keverd össze a joghurtot és a habbá vert tejszínt. Add hozzá a citromhéjat is, majd óvatosan öntsd hozzá a kihűlt zselatinos keveréket. Dolgozd össze alaposan és öntsd a kekszes alapra. Pihentesd 1 órán át a hűtőben, tálaláskor pedig szórj a tetejére citromhéjat. Jó étvágyat!