nlc.hu
Gasztro
Így kéne igazából felvágnod az avokádót

Így kéne igazából felvágnod az avokádót

Ha sokat szoktál bajlódni az avokádó feldolgozásával, most adunk egy tuti tippet!

Elkészítenéd kedvenc avokádós fogásodat, de az alapanyag előkészítésével mindig csak pacsmagolsz a konyhában? Tény, hogy az avokádó belső részének felét elfoglaló mag némiképp megnehezíti az ember dolgát, aztán ott van a héj lehámozása, ami végül egy csomó értékes avokádóhús elpazarlásához vezet. 

A titok, hogy nemcsak úgy félbevágod az avokádót, és kész, hanem negyedekre szeled (először félbe hosszában a mag körül, majd erre a vágásra merőlegesen is, szintén hosszában), így pedig – a cikkelyek formája végett – sokkal könnyebben le tudod róluk hámozni a héjat is. Ezzel a módszerrel több marad a krémes, csodaszép avokádóból a pirítósodra vagy a mennyei salátádba, ráadásul a konyhában sem rendeztél zöld mészárlást.

Így kéne igazából felvágnod az avokádót

Mindenképpen érdemes kipróbálni!

 

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top