Nem tudod, mihez kezdj a húsvét után megmaradt tetemes csokimennyiséggel? Mondanánk, hogy előbb-utóbb úgyis elfogynak, de mind tudjuk, hogy azok a csokinyuszik és tojások, amik nem a kedvenc csokinkból készültek, úgyis a fiók mélyén végzik. Legyen belőlük inkább isteni csokitorta! A Proper Tasty egy zseniális recepttel mutatja be, hogyan:
Csokitorta maradékokból
Hozzávalók:
- 250 g csoki – lehet vegyesen étcsoki, tejcsoki, csokinyuszi, csokitojás, bonbon
- 200 g vaj
- 2 tojás
- 2 tojássárgája
- 50 g cukor
- 100 g liszt
- 1 25 centis előre elkészített tortalap (lehet piskóta vagy linzer)
A habcsókhoz: - 6 tojásfehérje
- 300 g cukor
- 1 ek vaníliakivonat
- 1 tk vörösborecet
- 100 g kakaópor
Elkészítés:
- A csokikat olvaszd össze, majd folyamatosa kevergetés mellett olvaszd hozzájuk a vajat is.
- Habverővel keverd a tojásokat, a tojássárgájákat és a cukrot a csokiba, majd forgasd bele a lisztet is.
- Öntsd a csokis mixet a tortaformába, és 150 fokos sütőben 15 percig süsd.
- Ezalatt készítsd el a habcsókot a torta tetejére: verd fel robotgéppel a tojásfehérjéket, majd kis adagokban keverd hozzájuk a cukrot. Jöhet hozzá a vanília és a vörösborecet, majd végül szitáld bele a kakaóport is.
- A habcsókkrémet púpozd a torta tetejére, és tedd vissza a sütőbe 30 percre. Pár percet hagyd hűlni, mielőtt felvágnád, aztán csak élvezd!