Az indiai lassik (ejtsd: lásszi) különlegességét a krémes joghurt adja, de a fűszerezéssel is lehet csavarni a dolgon. A tejes turmixokhoz hasonló elven készülő gyümölcs alapú italok egyik legnépszerűbb változata a mangós, amiből édes és frissítő finomság készülhet a forró nyári napokra. Az alábbi receptet tényleg 2 perc alatt össze tudjuk dobni, utána pedig sokáig élvezhetjük a kiadós italt!
Hozzávalók:
- 1 csésze alacsony zsírtartalmú joghurt
- 1 nagyobb, érett mangó
- 2 evőkanál cukor (vagy valamilyen természetes édesítő)
- egy kis csipet só
Elkészítés:
1. A mangót hámozzuk meg, és vágjuk kisebb darabokra!
2. A hozzávalókat turmixgépben alaposan dolgozzuk össze! Ízlés szerint adhatunk hozzá még több édesítőt
3. Behűtve fogyasszuk!