Gasztro

Joghurtos ételek

A meleg égöv lakói régóta tudják, hogy nagy melegben nincs jobb hűsítő ital egy pohár ízesített joghurtnál, legyen az a török ayran, az indiai lassi vagy a perzsa dugh. És bármikor kellemes főfogást tudnak varázsolni a joghurtban érlelt csirke vagy bárány, esetleg kecske húsának megsütéséből is. A mézzel ízesített, magvakkal megszórt finom joghurtdesszertekről nem is beszélve.

Mi idehaza kezdjük átérezni a joghurtos fogásokban rejlő lehetőséget: már rutinosan keverjük a joghurtospohár tartalmát a különböző shake-ekbe, turmixokba és süteményekbe, a mediterrán és a közel-keleti konyha hatására bátrabbak lettünk a mentás vagy az uborkás-fokhagymás joghurtos kísérők fogyasztásával, és persze ne feledkezzünk meg a nyár nagy slágerének, a hűsítő gyümölcslevesnek az említéséről sem.

A joghurt mindennapi étrendünkbe való beiktatása mellett szólhatnak még az észérvek is:

A joghurt a fogyókúrázók régi barátja, fogyasztásával csökkenthető a szervezetünkbe jutó táplálék zsírtartalma.
Antibiotikus hatása mellett teljes értékű tejfehérjéket, ásványi sókat és szervezetünk számára nélkülözhetetlen nyomelemeket is tartalmaz.
Kiemelkedő a B-vitamin-tartalma, és a bélrendszer működését is nagyon jól ellensúlyozza.

 

Ízleljük, keverjük és kóstoljuk bátran a joghurtos ételeket!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top