Epres túrótorta
Hozzávalók a kekszalaphoz:
- 150 g olvasztott vaj
- 1 ek. cukrozatlan kakaópor
- 200 g darált zabkeksz
Hozzávalók a túrókrémhez:
- 500 g félzsíros túró
- 200 g vaj
- 4 tojássárgája
- 4 ek. hideg víz
- 1 citrom
- 250 g porcukor
- 1 tasak zselatin
Hozzávalók a tetejére:
- 300 g friss eper
Elkészítés
•Kibéleljük egy 20-22 cm-es tortaforma alját sütőpapírral.
•Megolvasztjuk a vajat, és összekeverjük a darált keksszel, majd egyenletesen elkenjük a tortaforma alján.
•8-9 perc alatt 160 fokon megsütjük.
•A szoba-hőmérsékletű vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral és tojássárgákkal, hozzáadjuk a túrót, és tovább keverjük.
•A zselatint elkészítjük a hátoldalán található leírás alapján: a zacskó tartalmát elkeverjük 4 evőkanál hideg vízben, kicsit állni hagyjuk, hogy megszívja magát, végül 20 másodpercre betesszük a mikróba.
•Egy teáskanálnyi túrós masszát hozzákeverünk a meleg zselatinhoz (ezt nevezzük hő kiegyenlítésnek), végül hozzákeverjük az összes zselatint a túrós krémhez, amelyet ráöntünk a megsült tésztára.
•A kész tortát hűtőbe tesszük, és hűlni hagyjuk.
•Tálalás előtt alaposan megmossuk az epret, felvágjuk, és feldíszítjük a tortát.