A reggelit sokan azért hagyják ki, mert nincs idejük vagy kedvük már a reggelt a konyhában főzőcskézéssel tölteni. Szerencsére azonban az olyan trükkökkel, mint amilyen az egész estés zabkása vagy a most következő, mikróban sült zabkása, ők is élvezhetik a laktató, egészséges és nagyon finom reggeli örömeit!
2 perces sült zabkása
Hozzávalók:
1 főre
- fél csésze nagyszeű zabpehely
- 1/3 csésze kókusz- vagy mandulatej
- 1 ek. méz
- 1 tojásfehérje
- fél tk. kókuszolaj
- fél tk. fahéj
- 1/8 tk. só
- pirított kókuszchips
Elkészítés:
- Egy mikrózható bögrében keverd össze a zabot, a tejet, a mézet, a tojásfehérjét, az olajat, a fahéjat és a sót.
- Állítsd magad fokozatra a mikrót, és tedd be a reggelit másfél percre. Ellenőrizd, hogy megsült-e, és ha úgy látod, nem, tedd vissza 15-30 másodpercre.
- Szórd meg pirított kókuszchipsszel, és ha szükséges, locsolj rá még egy kis mézet. Jó étvágyat!