Egy igazi nyári desszert könnyű és hűsítő, és persze lehetőleg friss gyümölccsel készül. Ez a fagyasztott joghurtos–áfonyás pite minden kritériumnak megfelel, és elkészíteni sem egy nagy macera. Mutatjuk is, hogyan készül.
Fagyasztott joghurtos-áfonyás pite
Hozzávalók:
- 2 csésze áfonya
- 3 tk. Grand Manier likőr (az alkoholmentes változathoz ugyanennyi narancslé)
- 2 tk. cukor
- 6 ek. vaj
- 1,5 csésze graham kekszmorzsa
- 500 ml vaníliás fagyasztott joghurt
Elkészítés:
- Egy csészényi áfonyát keverj össze egy teáskanál likőrrel és egy teáskanál cukorral. Egy villával nyomkodd egészen pürésre.
- A kekszmorzsához keverd hozzá a vajat, és ha szükséges egy kis cukrot. Oszlasd el egy kerek tortaforma aljában.
- Az áfonyapürét egyenletesen öntsd a kekszes alapra. A fagyasztott joghurtot (ha a boltban nem kapsz, használhatsz fagyit is) púpozd a torta tetejére. Az egészet fedd le folpakkal, és 2-3 órára tedd a fagyasztóba.
- Tálalás előtt, keverd össze a maradék áfonyát a maradék likőrrel és cukorral. Amíg a torta felenged – nagyjából 10 perc –, addig hagyd pihenni, majd szórd a torta tetejére.