Ez a minifrittata valójában nem szolgált rá a nevére, hiszen nincs benne tojás. Van benne viszont csicseriborsóliszt, aminek hála, rostban és fehérjében gazdag snack válik belőle – tökéletes falat reggelire vagy uzsonnára.
Zöldséges minifrittaták csicseriborsóliszttel
Hozzávalók:
12 darabhoz
- 3 csésze felaprított zöldség, ízlés szerint – pl. brokkoli, kukorica, kaliforniai paprika, cukkini, spenót, csicseriborsó
- fél csésze újhagyma
- 2 ek. olívaolaj
- 2 csésze csicseriborsóliszt
- 1/4 csésze étkezési élesztő
- 1 tk. sütőpor
- 1 tk. só
- fél tk. bors
Elkészítés:
- 200 fokra melegítsd elő a sütőt. Keverd össze a lisztet, az élesztőt, a sütőport, a sót és a borsot. Önts rá két és fél csésze vizet, keverd el, és hagyd állni, amíg előkészíted a zöldségeket.
- Az olívaolajat hevítsd fel egy serpenyőben. A hagymán kívül minden zöldséget dobj rá, és süsd 7 percig. Majd add hozzá a hagymát is és további 2 percig süsd. Ízesítsd sóval, borssal.
- Vékonyan olajozd ki a muffinformákat, majd oszd el bennük a zöldségeket. Öntsd rájuk a csicseris mixet is.
- 30-35 percig süsd, majd 10 percen át hagyd hűlni. Jó étvágyat hozzá!