Szuper tavaszi reggeli: epres gofri házilag (recept videóval)
“Jó, hát ebéd utáni desszertnek is tökéletes a habos-gyümölcsös gofri, engem nem kell meggyőzni, de azért reggelinek is nagyon jó. Főleg, ha más csinálja meg nekünk. 😀 A jól bevált recept most videóval együtt!”
Hozzávalók kb. 16 db-hoz:
- 10 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 db tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dl tej
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
A recept folytatása és a videó a Csak a Puffin blogon olvasható.
Epres brownie ricottával
“Pihe-puha, krémesen csokis és epres brownie készült nálam a minap. Miközben az eper puhára sült a tetején, a leve egy kicsit átitatta a brownie tésztáját – garantáltan lágyan, brownie-san puha lesz a végeredmény, és az ízek is könnyen összeérnek.
Az epres ricottatortánál már láttuk, hogy a ricotta és az eper mennyire szeretik egymást. Akkor a ricottáé volt a főszerep, itt most egy picit háttérbe szorul – de ez nem baj, ez nem jelenti azt, hogy nem lenne fontos, hogy el lehetne hagyni, sőt! Megkapta a nélkülözhetetlen kiegészítő, a »csavar«, a csalafintaság szerepét. Az eperrel együtt.
Na és akkor kié a főszerep? Bizony, a brownie-nak jutott az első hely, ő adja most az ízvilág alapját, és bár a csupa ricottás ricottatorta is tényleg nagyon-nagyon szuper, egy szót mondok csak, és el fogjátok hinni, hogy megéri átadni a brownie-nak a főszerepet: CSOKI! Na ugye!”
Hozzávalók:
- 100 g étcsokoládé
- 100 g tejcsokoládé
- 200 g vaj
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 250 g ricotta
- 1 ek. barna cukor
- 2 nagy maréknyi eper
A recept a Sweet Home blogon folytatódik.