Magában, salátával vagy csirkemell mellé, ez a sült tofus, édesburgonyás, paprikás egytál a legjobb választás – fogyókúra idejére főleg! Egy adag mindössze 350 kalóriát tartalmaz, viszont rostból 15, fehérjéből pedig 8 g is található benne. Laktató, egyszerűen elkészíthető és nagyon finom. Mutatjuk is, hogy készítsd!
Sült tofus, édesburgonyás, paprikás egytál
Hozzávalók:
5 adaghoz
- 2 csomag tofu lecsepegtetve, felkockázva
- 3 ek. olívaolaj
- 1 tk. fokhagymapor
- 1/2 tk. őrölt gyömbér
- 1/2 tk. só
- 2 kaliforniai paprika (1 piros, 1 sárga) felkockázva
- 1 nagyobb édesburgonya felkockázva
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- 200 fokra melegítsd elő a sütőt.
- A tofura önts egy evőkanál olajat, keverd hozzá a gyömbért és a fokhagymaport, valamint fél teáskanál sót. Tedd félre.
- A paprikát és az édesburgonyát szórd egy tepsire, és locsold meg a maradék olívaolajjal. Forgasd hozzá a tofut is.
- Süsd 20 percig, keverj rajta egyet, majd tedd vissza újabb 20 percre a sütőbe. Ha szükséges, süsd további 10 percig.
- Sózd, borsozd ízlés szerint. Jó étvágyat!