A most következő recept a bizonyíték, hogy egy vega fogás is lehet éppoly laktató és kiadós, mint egy húsos. Igazi komfortkaja következik: egy krémes rizottó, amely rendhagyó módon quinoából készül, isteni gombával és spenóttal. Íme:
Gombás-spenótos quinoarizottó
Hozzávalók:
- 2 ek. olívaolaj
- 1 hagyma felaprítva
- 2 gerezd fokhagyma felaprítva
- 130 g laskagomba vékonyra szelve
- 130 g shiitake gomba vékonyra szelve
- 100 g csiperkegomba felekbe vágva
- 200 g quinoa
- 5 csésze zöldséges alaplé
- 100 g friss spenót
- 60 g reszelt kemény sajt (pl. parmezán)
- 1 ek. kakukkfű
- 1 ek. petrezselyem
- só, bors ízlés szerint
- 4 tojás és 4 ek. víz
Elkészítés:
- 180 fokra melegítsd elő a sütőt, és a önts 1-1 evőkanál vizet 4 muffinformába. Tedd félre.
- Hevítsd fel az olajat, a hagymát párold meg, majd sózd, és add hozzá a fokhagymát. Ezután dobd hozzá a gombákat, és 4-5 perc alatt süsd őket puhára.
- Öntsd hozzá a quinoát, az alaplevet és a kakukkfüvet. Nagyjából 20 percig főzd, hogy a quinoa megszívja magát. Keverd hozzá a spenótot és a sajtot is, hogy igazán krémes legyen.
- A 4 tojást üsd a vizes muffinformákba, és süsd 11 percig.
- A rizottót oszd el négyfelé, és a tetejére helyezz 1-1 tojást. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd kínáld meg egy kis petrezselyemmel. Jó étvágyat!