Nyakunkon a grillszezon, ezért elengedhetetlen, hogy feltankoljunk ütős mártogatós– és szószreceptekből! A , nagy klasszikus, és ha hiszed, ha nem, a legfinomabb, amit valaha kóstoltál a saját konyhádban készül!
Házi salsa szósz
Hozzávalók:
- 4 érett paradicsom kibelezve, negyedekbe vágva
- 1 lila hagyma, felkockázva
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 jalapeno paprika kimagozva
- 1/3 csésze friss koriander
- 3 ek. frissen facsart citromlé
- 1 ek. római kömény
- 2-3 tk. cukor
- másfél tk. só
- 400 g konzervparadicsom
- 125 g konzerv zöld chilipaprika
Elkészítés:
- A friss paradicsomot, a hagymákat, a jalapenot és a fűszereket aprítógépben vagy turmixban dolgozd össze.
- Öntsd az elkészült mixhez a konzervparadicsomot és a zöld chilit. Keverd alaposan össze.
- Tálalás előtt pár órára tedd be a hűtőbe. A maradékot 10-12 napig tárolhatod.