A nyári kerti partikon örök befutó a sangria. Ám sokan elrontják azzal, hogy túlcukrozzák. Pedig az eredeti spanyol sangria nem a cukortól édes, hanem a gyümölcsöktől! Ebben a változatban friss eper és rebarbara dobják fel, de a szezon előrehaladtával eper helyett málnával, sőt meggyel is kipróbálhatjuk. Íme, a recept:
Epres-rebarbarás sangria
Hozzávalók:
- 5-6 szál rebarbara (a vége lecsippentve, és 2-3 centis darabokra vágva)
- 2 csésze eper, felekbe vágva
- 1 üveg száraz fehérbor
- 1 liter citromos szódavíz
- fél csésze Triple Sec
Elkészítés:
- 170 fokra melegítsd elő a sütőt.
- Egy nagy tepsin keverd össze az epret és a rebarbarát. 30 percre tedd be a sütőbe.
- Hagyd teljesen kihűlni a gyümölcsöket, és csak ezután keverd össze a fehérborral, a szódával és a Triple Sec-kel egy nagy kancsóban.
- Egy éjszakán át hagyd állni a hűtőben.