Érdemes kísérletezni az otthoni “fagyikkal”, hiszen az ilyen joghurtalapú édességeket cukor nélkül,ízlésünk szerint készíthetjük el. Ez a görög joghurtból és isteni sült céklából készült desszert olyan gyönyörű, hogy már látványra is beleszeret az ember, de nem csak a csodaszép külső miatt éri meg elkészíteni!
Hozzávalók:
- 3 csésze zsíros görög joghurt
- 5 cékla
- 1/2 csésze méz
- 1 teáskanál olívaolaj
- egy csipet só
- (étcsokiforgács a tálaláshoz)
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
2. A céklákat locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, majd csomagoljuk alufóliába (héjában). Süssük 45 percig, majd ha kihűlt, hámozzuk meg.
3. Pürésítsük a céklákat, és hagyjuk őket teljesen kihűlni. A teljesen sima masszába tegyük bele a mézet és a joghurtot, keverjük össze.
4. Ha van fagyigépünk, használjuk azt az instrukciók szerint, ha nincs, egyszerűen fagyasszuk le a keveréket.
5. Étcsokiforgácsokkal tálaljuk.