Érdemes kihasználni, amíg olcsóbban juthatunk áfonyához, isteni desszertek készülhetnek ugyanis ebből az egyszerre édes és fanyar gyümölcsből. Az alábbi áfonyás lepény iszonyatosan egyszerű, és a rengeteg áfonyától lesz finom szaftos – melegen, porcukorral megszórva és csakis egy nyaraló teraszán érdemes fogyasztani!
Hozzávalók:
- 1 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 1/2 bögre vaj
- 500 gramm áfonya
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, egy sütőbe helyezhető serpenyőt kicsit vajazzunk ki, és tegyük félre!
2. Mikróban olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a lisztet, a cukrot és a tejet is. Alaposan keverjük el, és öntsük az előkészített serpenyőbe!
3. Szórjuk az áfonyát a tészta tetejére, majd süssük a süteményt 40-45 percig! Hagyjuk 10 percet hűlni fogyasztás előtt!