A smoothie-t és a zabkását hagyjuk meg a rohanós hétköznapokra, a hétvégét viszont bátran köszöntsük egy igazán kraftos reggelivel! Itt van mindjárt ez az édesburgonya-alapú, kecskesajtos-spenótos quiche, ami tökéletes egy reggeli brunch-ra, de akár egy könnyű ebédre is.
Kecskesajtos-spenótos édesburgonyaquiche
Hozzávalók:
8-10 főre
- 1 nagyobb édesburgonya
- olívaolaj
- só, bors
- 4 tojás
- 350 ml tej
- 1 gerezd fokhagyma
- 115 g szárított paradicsom, lecsepegtetve
- 85 g bébispenót
- 115 g kecskesajt
Elkészítés:
- 190 fokra melegítsd elő a sütőt.
- Az édesburgonyát héjastul tedd be 1 percre a mikróba. Ha kihűlt, vágd le a végeit, hámozd meg, majd szeld egészen vékony szeletekre. Sózd, borsozd, locsold meg egy kis olívaolajjal, majd rendezd el egy kör alakú forma aljában a szeleteket. 20-25 percre tedd be a sütőbe.
- A tojásokat sóval és borssal verd fel, majd öntsd hozzá a tejet, add hozzá a fokhagymát és a szárított paradicsomot, és így verd tovább.
- A bébispenótot aprítsd fel, és szórd az édesburgonyás alapra. Erre öntsd a tojásos krémet, majd szórd meg az egészet kecskesajttal! 30 percig süsd.
- Mielőtt felvágnád, legalább 10 percig hagyd hűlni. Jó étvágyat hozzá!