Fergeteges ízélmény: gyömbéres eperlekvár

nlc | 2017. Június 02.
Rakjuk el üvegbe a nyarat! Érdemes mindenképpen ezt a kis túlzással fél órát az eperbefőzésre szánni, hiszen télen jól jön majd egy különleges eperlekvárral megkent kalács reggelire. Az eperlekvár készítése ráadásul közel sem jár annyi macerával, mint ahogy azt a nagyitól láthattuk.

Tényleg hihetetlen, de az eperlekvár befőzéséhez még csak sokféle hozzávalóra sincs szükség, szinte csak eperre és cukorra. A cukor mennyiségét pedig csökkenthetjük, vagy növelhetjük, attól függően mennyire vagyunk édesszájúak. A különleges, természetes ízesítők tárháza pedig nagyon széles: rozmaring, bazsalikom, menta és gyömbér, amit most mi is megmutatunk.

Eperlekvár télen-nyáron

Érdemes ilyenkor, eperszezonban meglátogatni egy “Szedd magad” eperföldet, hogy kedvező áron jussunk hozzá nagyobb mennyiségű eperhez az eperlekvár elkészítéséhez. Mindenki diétájának, ételallergiájának vagy táplálkozási elveinek megfelelően variálhatja az eperlekvár hozzávalóit, a sima kristálycukrot is helyettesíthetjük például nyírfacukorral, amitől jelentősen csökken az eperlekvár cukortartalma.

Gyömbéres eperlekvár hozzávalói

A gyömbéres epelekvár elkészítése

 

Exit mobile version