Grillezett csirkemell eper-avokádó salsával és zöld spárgával
Hozzávalók 4 személyre:
- 480 g csirkemell
- extra szűz olívaolaj
- 1 lila hagyma
- fél citrom leve
- 200 g eper
- 1 avokádó
- 400 g zöld spárga
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- só, őrölt fekete bors
Elkészítés
A csirkemelleket 5-6 órán keresztül 6%-os sóoldatban (1 l vízben feloldott 60 g só) állni hagyjuk. A húst ezután leöblítjük, papírtörlővel megszárítjuk, majd megborsozzuk.
A spárgák fás végeit letörjük, a szárakról a vastagabb pikkelyeket lefejtjük. A sípokat forrásban lévő sós vízbe dobjuk, roppanósra pároljuk, majd leszűrjük, és félretesszük.
A petrezselyemzöldet finomra aprítjuk.
A megmaradt fél citrom levét egy tálkába facsarjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, rászórjuk a petrezselyemzöldet, majd átkeverjük, hogy a só feloldódjon. Ezután hozzáadunk kb. 10 ek. extra szűz olívaolajat, és az egészet összekeverjük.
Az epret és az avokádót nagyobb, a lila hagymát apró kockára vágjuk.
Grillserpenyőben vagy faszénparázs fölött, rácson a csirkemellek minden oldalát meggrillezzük (maghőmérővel ellenőrizhetjük, hogy kellőképpen átsült-e).
A citromos-petrezselymes öntetet összekeverjük az eper-avokádó-hagyma kockákkal, és a frissen grillezett csirkemellel valamint a spárgákkal azonnal tálaljuk.
A receptet Piazza Gabriella, a Tavola in Piazza bloggere készítette.
A receptet Piazza Gabriella, a Tavola in Piazza bloggere készítette.