A cukkiniból készült krémleves legnagyobb előnye, hogy ezzel a zöldséggel nagyon könnyű dolgozni, ráadásul szupergyorsan meg is puhul. Nagyon könnyed, friss ízű leves készülhet belőle, amit remekül kiemel a karakteres kapor, a citrom frissessége és a pirított dió különleges aromája.
Külön jó hír, hogy télen sem kell lemondanunk róla, ugyanis melegen elkészítve is nagyon finom!
Hozzávalók:
- 2 ek. extra szűz olíva olaj
- 1 közepes vöröshagyma apróra kockázva
- 2 gerezd fokhagyma felnegyedelve
- 4 közepes cukkini felkockázva
- 4 csésze csirke alaplé (leveskockával is helyettesíthető)
- 2 ek. friss kapor
- 1/2 csésze mogyoró megpirítva
- 1 ek. friss citromlé
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra és béleljünk ki egy tepsit alufóliával!
2. Egy közepes lábasban hevítsünk olíva olajat, pirítsuk meg rajta a hagymát és a fokhagymát!
3. Adjuk hozzá a cukinit, kicsit forgassuk át a zöldségeket majd öntsük rá az alaplevet! Vegyük le a lángot és hagyjuk főni a levest, míg a cukkini megpuhul!
4. Eközben szórjuk a diót az alufóliával kibélelt tepsire és 5-10 perc alatt pirítsuk meg!
5. Adjuk a leveshez a pirított diót és a kaprot majd robotgépben pürésítsük krémesre! Ha elkészült, facsarjunk bele egy kis citromlevet is!
6. Tálaljuk hidegen ízlés szerint még több friss kaporral megszórva!