A reggelek leegyszerűsítését szolgáló tippekből sosem elég! Te is szereted az instant zabkásákat, amiket ahelyett, hogy főzni kéne, elég felönteni egy kis forró vízzel? Tudjuk, még az ízük is más, mint a főzöttnek. A jó hír, hogy te is készíthetsz házi instant zabkását, ami nem csak egészségesebb, de finomabb is lesz mint a bolti!
Házi instant zabkása-mix
Hozzávalók:
18 adaghoz
- 4 csésze aprószemű zabpehely
- 1 csésze szeletelt mandula
- 1 csésze aszalt gyümölcs
- fél csésze lenmag
- 1/3 csésze kókuszvirág cukor
- 2 tk. fahéj
- 3/4 tk. tengeri só
Elkészítés:
- Keverd össze egy zárható edényben a hozzávalókat.
- Fogyasztáskor önts egy bögrébe vagy tálkába 1/3 csészényit a zabkásamixből, és öntsd fel 2/3 csésze forró vízzel! Keverd össze, majd lefedve hagyd állni 5-7 percet – közben egyszer-kétszer keverd át.
- Hagyd pár percig hűlni, hogy még egy kicsit sűrűsödjön. Jó étvágyat!
Extra tipp: ha nem vagy tejérzékeny, egy evőkanál tejport is adhatsz a mixhez, ettől még krémesebb állagú lehet a zabkásád!