Egészség

5 egészséges és egyszerű reggeli tipp

Sokan nem szoktak reggelizni, pedig érdemes étkezéssel indítani a napot! Többszörösen bizonyított tény, hogy ez a nap legfontosabb étkezése: ha okosan választjuk meg, mit és mennyit eszünk reggel, akkor kordában tarthatjuk a súlyunkat, és energiát nyerhetünk.

Almás–zabpelyhes turmix

Azoknak, akiknek tényleg nincs étvágyuk reggelente, és szilárd ételt végképp nem tudnak magukhoz venni, jó megoldás lehet egy turmix, ami tele van rostokkal és vitaminokkal is!

Hozzávalók:

  • Egy közepes alma
  • Kb. 2 deci zsírszegény tej
  • 2-3 ek. zabpehely/müzli
  • Ízlés szerint méz vagy más cukorpótló (pl.Xilit)
  • Egy csipet fahéj

Elkészítés: Az almát megmossuk, felszeleteljük, és a turmixgépbe dobjuk. A zabpelyhet/müzlit leöntjük a tejjel és kicsit felmelegítjük a mikróban, majd ezt is a gépbe öntjük. Végezetül ízesítjük a mézzel és fahéjjal, leturmixoljuk, és kész is a laktató és egészséges reggeli almás turmixunk!

 

Köles

A köles egy nagyon egészséges, sokoldalúan felhasználható gabona, tápanyagokban gazdag, lúgosító hatású, és ha ez nem lenne elég, gluténmentes is, szóval kiváló reggeli fogyókúrázóknak. Főzhetjük vízben vagy akár zsírszegény tejben, és elég sokféleképp ízesíthetjük: mézzel, fahéjjal, kakaóporral, gyümölcsökkel, házi készítésű lekvárral vagy akár sósan tejföllel, zöldséggel, sajttal is.

 

Zabkása

Fogyókúrázó, tudatosan táplálkozó emberek kedvenc reggelije a zabkása, amit zabpehelyből készíthetünk el vízzel vagy tejjel. Én személy szerint még nem találtam meg a kedvencem zabpehely terén, pedig próbáltam már egy-két márkát. Viszont tényleg nagyon jól jön rohanós reggeleken, vagy ha hosszú napom lesz, mert gyorsan elkészül, és laktató is! Most az őszi hűvösben pedig kifejezetten jólesik valami meleggel indítani a napom! Ízesíthető mézzel vagy agávésziruppal, fahéjjal, és én még gyümölcsöket is szoktam dobálni rá.  

További tippek reggelire a Rúzs és Pite blogon!

5 egészséges  és egyszerű reggeli tipp

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top