Nyári vacsorákhoz érdemes csirkehúst választani (ha már húst választunk), hiszen ez a könnyed fehérjeforrás nem terheli meg a gyomrot, baromi gyorsan elkészül, és még remekül variálható is. Az alábbi recept úgy a legfinomabb, ha a grillen készül, ráadásul nem is nagyon kell bajlódni vele, ugyanis a fóliában magától megsül majd az illatos ananászos csirke!
Hozzávalók:
- 4 darab filézett csirkemell
- 1 csésze barbecue szósz
- 1 konzerv ananászkarika
- 2 teáskanál szójaszósz
- 1 teáskanál apróra vágott fokhagyma
- 1 kaliforniai paprika felkockázva
- 2 közepes cukkini felszeletelve
- újhagyma a tálaláshoz
Elkészítés:
1. A legjobb, ha grillen készítjük ezt az ételt, de konyhában is megoldható a dolog. A lényeg, hogy vágjunk a fóliából kb. 4 lapot, amelybe beleférhet a csirkemell és a zöldségek, és csináljunk kis csomagokat, egyenletesen elosztva az ananászt és a zöldségeket.
2. Egy kisebb tálban keverjük össze a barbecue szószt és az ananászlevet a konzervből, adjuk hozzá a szójaszószt és a fokhagymát. Tegyünk 2-2 evőkanállal a csirkemellekre, és hagyjunk meg kb. 1/4 csészével belőle.
3. A csirkemelleket grillezzük meg kb. 15 perc alatt, félidőben megfordítva őket. Tálaláshoz locsoljuk meg a csirkét a maradék szósszal.