Paradicsomos görögdinnye-saláta feta sajttal
Hozzávalók 2 főre:
- só, bors
- 1 ek. olívaolaj
- 1 fej lila hagyma
- 2 nagyobb paradicsom
- 1 citrom leve
- 10 dkg feta
- kevés menta
- 50 dkg görögdinnye
Elkészítés
A citrom levét egy kisebb tálba csavarjuk. A lilahagymát megtisztítjuk, előbb félbe, majd vékony szeletekre vágjuk, és a citromléhez adjuk addig, amíg a többi hozzávalót elő nem készítjük.
A görögdinnyét kimagozzuk, felkockázzuk. A paradicsomot a görögdinnyével azonos méretűre aprítjuk. A feta sajtot nagyobb darabokra törjük.
Az egészet egy tálba tesszük a lila hagymával együtt. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és óvatosan összeforgatjuk.
Tálaláskor néhány mentalevelet tépünk a salátára.