Nincs szükség fagyigépre, ha házi fagyikkal szeretnénk kísérletezni – az is szuperül működik, ha egyszerűen lefagyasztjuk az összeállított keveréket. A legjobb hír pedig, hogy így csak a képzeletünk szabhat határt az ízeknek – az alábbi recept például egy isteni (és nem mellesleg elég látványos) avokádós fagyit mutat be!
Hozzávalók:
- 2 érett avokádó
- 1/2 csésze mandulatej
- 1/4 csésze méz vagy juharszirup
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 1/4 teáskanál borsmentakivonat
- 1/4 csésze apró csokidarabka (lehetőleg étcsokoládé)
Elkészítés:
1. A csokidarabokon kívül tegyük az összes hozzávalót nagy teljesítményű robotgépbe, és dolgozzuk össze krémes masszává.
2. Keverjük a masszába a csokidarabokat, és tegyük az egészet egy fagyasztóba helyezhető tárolóba.
3. A keveréket fagyasszuk le 4-5 órára, fogyasztás előtt várjunk pár percet, hogy kicsit megolvadjon a fagyink,