Nizzai saláta
Hozzávalók 4 személyre:
• 4 db 130-150 gramm súlyú friss tonhalszelet
• 4 db közepes burgonya
• 200 g zsenge zöldbab
• 80 g görög joghurt
• 1 kk. mustár
• egy nagy csokor friss zöld fűszer (kakukkfű, rozmaring, majoránna, petrezselyemzöld)
• 1 ek. majonéz
• 12 db fekete olajbogyó sós lében
• 4 tojás
• kevés fehérborecet
• 12 db datolyaparadicsom
• 2 db salátaszív (római vagy fejes)
• 1 db lime
• 1 db citrom
• csilipehely
• extra szűz olívaolaj
• só, frissen őrölt fekete bors
A nizzai saláta receptje a Tarka Bárka blogon folytatódik.
Könnyű nyári saláta
Hozzávalók:
• 1/2 kígyóuborka
• 2 db paradicsom
• 1/2 lila hagyma
• 2 tasak minimozzarella
• bazsalikom
• snidling
• bors
A saláta receptje az Álom.Íz.Világ blogon folytatódik.
Paradicsom pikáns marinádban
Hozzávalók:
• kb. 5 db közepes nagyságú, érett paradicsom
• 2 gerezd zúzott fokhagyma
• 1 evőkanál apróra vágott friss fűszernövény (petrezselyemzöld, kapor, bazsalikom, oregánó stb.)
• 4 evőkanál olívaolaj (napraforgó is lehet)
• 1 teáskanál francia mustár
• 1 evőkanál almaecet
• 1 kávéskanál porcukor
• 1 kávéskanálkanál só
• őrölt fekete bors (ízlés szerint)
A recept a Katarzis blogon folytatódik.