Tökéletes trópusi hangulatot varázsolhatsz a vacsoraasztalra, ha a fogást ananászban tálalod fel! Az egész egyáltalán nem is bonyolult, ráadásul még mosogatni sem kell utána.
Az alábbi recept egy egyszerű, mégis finom és különleges teriyaki csirke receptje, amihez tökéletesen passzol az “ananászhajóból” származó édes, gyümölcsös íz!
Hozzávalók:
- 1 érett ananász
- 1 evőkanál olívaolaj
- 500 gramm csirkemellfilé
- 1/4 csésze méz
- 3/4 csésze szójaszósz
- 1/4 csésze barnacukor
- 1/2 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 evőkanál szezámmag
- 2 csésze rizs
Elkészítés:
1. Egy ananászt vágjunk félbe, majd elegendő peremet hagyva alakítsuk ki a “tálkákat” az ananász belsejének kikaparásával. A felesleges gyümölcshúst tegyük félre későbbre.
2. A csirkét kockázzuk fel, majd egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat. Dobjuk a csirkekockákat a serpenyőbe, süssük őket, míg egy kicsi színt kapnak. Adjuk hozzá a mézet, a szójaszószt, a barna cukrot és a kukoricakeményítőt. Vegyük kisebbre a lángot, és várjunk, míg kicsit besűrűsödik a szósz.
3. Adjuk a szószhoz a szezámmagokat is, keverjük össze.
4. Az ananászokba töltsünk egy-egy adag rizst, és tegyünk bele bőven a mártásból és a csirkéből is.