Gasztro

Gyors vacsora trópusi hangulatban: ananász-koktélrák nyársak

Ezek a trópusi nyársak felrobbantják az ízlelőbimbóidat!

 Ha valami egzotikussal villantanál a következő grillpartin, ezt a receptet neked találták ki! Tűzz a nyársra ananászt és koktélrákot, és koronázd meg az egészet egy pikáns kókuszos öntettel – a vendégeid a trópusokon érzik majd magukat!  

 Trópusi ananász-koktélrák nyársak 

Gyors vacsora trópusi hangulatban: ananász-koktélrák nyársak

Hozzávalók:

6 adaghoz

  • 1 csésze felkockázott konzervananász
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. chiliszósz
  • 3/4 csésze víz
  • 2 ek. rizsborecet (vagy fehérborecet)
  • fél ek. só
  • 1/4 csésze kókuszkrém
  • 1 lime leve
  • 2 lime reszelt héja
  • 1 ek. kukoricakeményítő 2 ek. vízzel elkeverve
  • 1 friss ananász felkockázva
  • 500 g koktélrák

Elkészítés:

  1. A nyársakat tedd vízbe minimum 10 percre.
  2. A konzervananászt, a fokhagymát, a chili szószt és a vizet turmixold össze.
  3. A turmixot öntsd át egy edénybe, és kezd el felforralni. Add hozzá az ecetet, a sót, a kókuszkrémet, a lime levét és egy lime reszelt héját. Forrald fel, majd hagyd főni.
  4. Öntsd a kukoricakeményítős pasztát a szószba, és kevergesd, amíg be nem sűríti, majd vedd le a tűzről.
  5. A rákocskákat és az ananászkockákat tűzd fel a nyársakra, és mártsd meg őket a szószban. 
  6. Mindkét oldalukat 2-3 percig grillezd.
  7. Tálald a nyársakat a maradék szósszal és megszórva reszelt lime-mal! Jó étvágyat hozzá!

buzzfeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top