Gasztro

Videó: olyan meleg van, hogy a betonon sül meg a tojás

Júliusban nálunk sem ritkák a hőhullámok, azonban a legközelebbi kánikulánál gondoljunk arra, hogy a világ egyes részein a nálunk előforduló extrém hőmérséklet kellemes hűvösnek tűnhet, például Dubajhoz képest.

Eddig sem volt hideg az arab emírségben, a dubaji lakosok humora azonban nem olvadt el a kegyetlen hőségtől.

A helyi meteorológiai központ, a National Centre of Meteorology and Seismology (NCMS) tegnap figyelmeztetést adott ki, hogy a városállam parti részein a mai napon a hőmérséklet elérheti a 47 Celsius-fokot, a partoktól távolabbi területen pedig akár 49 fokig is kúszhat a hőmérő higanyszála, amihez 90, illetve 80 százalékos páratartalom is társul.

A Gulf News hírcsatorna felhívta a nézők figyelmét, hogy a szélsőséges hőség szédülést és rosszullétet okozhat, ezért fontos, hogy mindig legyenek tisztában a hőmérséklettel, lehetőleg maradjanak bent a házban, és fogyasszanak kellő mennyiségű folyadékot.

A helyi bloggerek és Instagram-felhasználók a praktikus tanácsok helyett inkább a mókázást választották, ha már a kegyetlen hőséget elkerülni nem lehet. A Fatafeatchannel Instagram-oldalára például egy olyan videót töltöttek fel, amelyen egy – egyébként fekete pólót viselő – férfi tükörtojást süt egy járdára helyezett serpenyő segítségével.

A sütés megkezdése előtt a serpenyőt tíz percre kihelyezték a napra, majd ezután némi olaj felhasználásával pillanatok alatt elkészült a tükörtojás.

“Mi így csináljuk itt, Dubajban” – mondja a kamerába mosolyogva a “főszakács”. Az NCMS egyébként arra hívta fel a helyi lakosok figyelmét, hogy a hét második felében homokviharokra is számíthatnak.

Ugye, így már nem is tűnik olyan súlyosnak, amikor nálunk a 36-37 fokot is eléri a hőmérséklet a kánikula csúcsán?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top