Bulgurral töltött padlizsán
Hozzávalók:
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. olívaolaj
- 1,5 tk. római kömény
- 1 tk. méz
- 2 nagyobb padlizsán
Hozzávalók a töltelékhez:
- pici só
- 1 csokor petrezselyem
- 3 db paradicsom
- fél citrom leve
- 15 dkg bulgur
- fél csokor menta
Hozzávalók a tálaláshoz:
- 25 dkg görög joghurt
- néhány levél menta
Kategóriavacsora
Elkészítési idő60 perc
Nehézségi szintkönnyű
Elkészítés
- Először a fűszeres pasztát készítjük el. Az olívaolajhoz adjuk a mézet, a reszelt fokhagymát és a római köményt. Az egészet jól elkeverjük.
- A padlizsánokat kettévágjuk, majd a húsukat bevagdossuk úgy, hogy ne sértsük meg a héját. A fűszeres pasztával jól bedörzsöljük.
- 200 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
- Közben elkészítjük a tölteléket. A bulgurt sós vízben puhára főzzük.
- A paradicsomokat apró kockákra vágjuk, és a bulgurhoz keverjük a citrom kifacsart levével együtt.
- A petrezselymet és a mentát is felaprítjuk, és ezt is a bulgurhoz adjuk. Ízlés szerint sózzuk a tölteléket.
- A sütőből kivett padlizsánokra halmozzuk a tölteléket, majd további 10 percig sütjük.
- Tálaláskor a padlizsánok tetejére halmozzuk a joghurtot, és megszórjuk a durvára vágott mentával.