A manhattani West Village-ben lévő La Newyorkinában augusztus végéig lehet megkóstolni a Happy Hoppy fantázianevű fagylaltkelyhet, amely chipotle chilivel (fafüstön szárított jalapeno paprikával) készült vaníliafagyiból, mezcal karamellből, kandírozott narancsszeletből és pirított mexikói szöcskéből áll.
“Imádom az ízét és az állagát. A szöcskéket Mexikó különböző részein, ahonnan én is származom, ínyencfalatként fogyasztják. Már régóta fel akartam őket használni, mert szerintem nagyon remek kiegészítői lehetnek a fagylaltnak” – mondta Fany Gerson, a fagyizó tulajdonosa.
A spanyolul chapulines nevet viselő ízeltlábúakat Mexikóban többnyire megpirítják, megsózzák és lime- vagy citromlével fogyasztják.
A ropogós szöcskék gyűszűnyi méretűek, ízük meglepően fűszeres. Sok vásárló a zabpehelyhez hasonlítja az ízüket – mondta az egyik alkalmazott.
Egy tölcsér fagylalt átszámítva mintegy 3000 forintba kerül.