Gasztro

Egyszerű, de látványos mini pekándiós piték

Egyszerű, előre elkészíthető, látványos falatkák, amik még egy ünnepi alkalomra is tökéletesen megfelelhetnek!

Érdemes pekándiós desszertekkel kísérletezni, ugyanis ezzel sokkal különlegesebb ízeket érhetünk el, mint a hagyományos diós, esetleg mogyorós édességekkel. A pekándiós pite az Egyesült Államokban klasszikus délies desszert, és kimondottan jólesik kicsit hűvösebb időben, ősszel vagy télen fogyasztani!

Persze akár most is kipróbálhatjuk – olyan egyszerű, hogy igazán nem lesz nagy fáradság!

Egyszerű, de látványos mini pekándiós piték 

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1/3 csésze kukoricaszirup
  • 1/4 csésze barnacukor
  • 1 és 1/2 ek. sózatlan vaj
  • 1 tojás enyhén felverve
  • 1/2 tk. vaníliaaroma
  • 1/2 csésze durvára vágott pekándió

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra!

2. Nyújtsuk ki a leveles tésztát, és egy formával szúrjunk kis karikákat belőle – olyanokat, amiket bele tudunk nyomkodni utána egy muffinformába (de ügyeljünk rá, hogy a tésztának fala is legyen)! Ha beletettük a formába, tegyük az egészet a hűtőbe!

3. Egy nagyobb tálban keverjük össze a kukoricaszirupot, barnacukrot, a vajat, a tojást és a vaníliaaromát, majd adjuk hozzá a pekándiót is! 

4. A tölteléket osszuk el egyenletesen a tésztakosárkákban (nagyjából 1-1 evőkanál kerüljön mindegyikbe). Süssük a pitéket 25 percig, míg a töltelék megszilárdul, majd hagyjuk hűlni nagyjából 10 percig.

 

LiveWellBakeOften

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top