A Caprese salátánál semmi nem támasztja alá jobban a mondást, miszerint “az egyszerűség gyönyörködtet”. Mozzarella, bazsalikom, paradicsom – ezek adják a híres olasz saláta alapját, ami így is isteni, de ha kicsit színesítenénk rajta, feldobhatjuk egy kis avokádóval is. Íme, a recept:
Caprese saláta avokádóval
Hozzávalók:
4-6 főre
- 500 g koktélparadicsom, félbevágva
- 2 közepes avokádó, felkockázva
- 110 g mozzarellagolyó
- 3/4 csésze friss bazsalikom
Az öntethez:
- 1/4 csésze balzsamecet
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek. méz
- fél tk. só
- 1/4 tk. bors
- 1/3 csésze olívaolaj
Elkészítés:
Az öntet minden hozzávalóját keverd össze úgy, hogy az olívaolajat fokozatosan adagolod hozzá. Tedd félre.
A salátához keverd össze a paradicsomot, az avokádót, a mozzarellát és a bazsalikomot, majd forgasd hozzá az öntetet is. 30 percre tedd be a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízei. Jó étvágyat hozzá!