Gasztro

Így lehet még finomabb a Caprese saláta

Készítsünk a nyár utolsó hetén színes caprese salátát!

 A Caprese salátánál semmi nem támasztja alá jobban a mondást, miszerint “az egyszerűség gyönyörködtet”. Mozzarella, bazsalikom, paradicsom – ezek adják a híres olasz saláta alapját, ami így is isteni, de ha kicsit színesítenénk rajta, feldobhatjuk egy kis avokádóval is. Íme, a recept:

Caprese saláta avokádóval

Így lehet még finomabb a Caprese saláta

Hozzávalók:

4-6 főre

  • 500 g koktélparadicsom, félbevágva
  • 2 közepes avokádó, felkockázva
  • 110 g mozzarellagolyó
  • 3/4 csésze friss bazsalikom

Az öntethez:

  • 1/4 csésze balzsamecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. méz
  • fél tk. só
  • 1/4 tk. bors
  • 1/3 csésze olívaolaj

Elkészítés:

Az öntet minden hozzávalóját keverd össze úgy, hogy az olívaolajat fokozatosan adagolod hozzá. Tedd félre.

A salátához keverd össze a paradicsomot, az avokádót, a mozzarellát és a bazsalikomot, majd forgasd hozzá az öntetet is. 30 percre tedd be a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízei. Jó étvágyat hozzá!

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top