Hiába köszöntött be az ősz, a nehéz, kiadós desszertek ideje még nem jött el. Amíg tehetjük, még élvezzük ki az olyan könnyű finomságokat, mint amilyen ez az egyszerű, joghurtos-olívaolajos torta is, amely még finomabb, ha friss gyümölcsökkel kínáljuk.
Joghurtos-olívaolajos torta
Hozzávalók:
8-12 főre
- 1 csésze natúr görög joghurt
- 2/3 csésze olívaolaj
- 2/3 csésze méz
- 1 ek. friss kakukkfű
- 1 tk. citromhéj
- 3 tojás
- másfél csésze liszt
- fél tk. sütőpor
- fél tk. szódabikarbóna
- 1/4 tk. só
Elkészítés:
- 160 fokra melegítsd elő a sütőt, és készíts elő egy kerek tortaformát, amit vékonyan kiolajozott sütőpapírral boríts be.
- Keverd össze a joghurtot, az olívaolajat, a mézet, a kakukkfüvet és a citromhéjat egy nagy tálban. A tojásokat egyesével keverd bele a mixbe.
- Végül, egy spatulával óvatosan forgasd bele a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót is a tésztába.
- 40-45 percig süsd, majd hagyd 10 percet hűlni. Jó étvágyat hozzá!