Beindult az iskola, és a ráérős reggeleket felváltja a rohanás és a kapkodás. Hogy ne a reggelink szendvedje meg a feszített tempót, tankoljunk fel olyan egyszerű, praktikus és gyorsreggeli-receptekből, mint amilyen a most következő, előre elkészíthető zabkásamuffin is!
Zabkásamuffinok
Hozzávalók (12 darabhoz):
- 2 tojás
- másfél csésze tej
- fél csésze almaszósz
- 1/4 csésze mogyoróvaj
- 1/4 csésze juharszirup/méz
- 1 tk. vanília kivonat
- 3 csésze zabpehely
- 1 tk. sütőpor
- 1 tk. fahéj
- fél tk. tengeri só
- fél csészényi dió, mandula, napraforgómag, tökmag, kókuszchips vagy csokichips
- fél csészényi aszalt gyümölcs (áfonya, mazsola)
Elkészítés:
- 175 fokra melegítsd elő a sütőt, a muffinformákat pedig vékonyan, de alaposan olajozd, vajazd ki.
- Robotgéppel keverd össze a tojásokat, a tejet, az almaszószt, a mogyoróvajat, a juharszirupot és a vaníliát.
- Add hozzá a zabpelyhet, a sütőport, a fahéjat és a sót, és keverd alaposan össze a tésztát!
- Adagold a tésztát a formákba, majd a tetejét díszítsd ízlés szerint.
- 25-30 percig süsd, majd 5 percig hagyd hűlni. Bátran tárolhatod légmentesen a fagyasztóban, majd mikor fogyasztanád, mikróban engedd fel. Jó étvágyat hozzá!