Gasztro

Mennyei mártogatós sült zöldségekből

Minden étkezéshez és szinte minden eseményhez tökéletes választás lehet ez a sült paprikából és paradicsomból készülő mennyei mártogatós.

Tökéletes előételnek, sörkorcsolyának, munkahelyi nassnak vagy könnyed, diétás ebédnek is. Ez az isteni mártogatós a sült zöldségektől kap karakteres ízt, amely tökéletesen passzol egy szelet pirítóshoz és más zöldségekhez is. Csináljunk belőle bőséggel, mert úgyis hamar el fog fogyni!

Hozzávalók:

  • 3/4 csésze tökmag (előző éjszaka áztassuk be hideg vízbe, vagy 15 percet áztassuk forró vízben)
  • 5 közepes paradicsom kimagozva, felcikkezve
  • 1 marék koktélparadicsom félbe vágva
  • 3-4 közepes kaliforniai paprika kimagozva, félbe vágva
  • 1 jalapeno paprika kimagozva, félbe vágva
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só és bors
  • 1/2 csésze friss zöldfűszer (petrezselyem, bazsalikom, zsálya, kakukkfű stb.)
  • 1 teáskanál sherry ecet
  • 2-3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 220 fokra. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire szórjuk rá a paprikát és a paradicsomokat, tűzködjük közéjük a fokhagymát is (nyugodtan hagyjuk a héjában). Sózzuk, borsozzuk, majd süssük a zöldségeket  30-35 percig.
  2. A sült fokhagymát nyomjuk ki a héjából, keverjük össze a sült zöldségekkel, a lecsöpögtetett tökmaggal és a többi hozzávalóval, majd botmixerrel vagy robotgépben krémesítsük.
  3. A mártogatós még finomabb lesz, ha hagyjuk egy éjszakára állni, de természetesen azonnal is elfogyaszthatjuk.

BrooklynSupper

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top